Buddhovi bojovníci : příběh tibetských bojovníků za svobodu, účasti CIA, čínské invaze a pádu Tibetu - Dunham, Mikel, 1948- (Paseka, 2011)
Kniha je příběhem desítek tisíc Tibeťanů, kteří se zbraní v ruce vystoupili proti krvavé okupaci své země komunistickou Čínou a ničení všeho, co jim bylo svaté. Nejen válečníci z východního Tibetu, ale i tisíce buddhistických mnichů, kteří odvolali svůj slib nenásilí, se chopili zbraní a vyrazili proti přesile čínské komunistické armády. Jediný, kdo se pokusil podpořit tibetský národ v jeho statečném odporu, byly v té době Spojené státy americké. Skupina agentů CIA tajně cvičila a vyzbrojovala khampské bojovníky v naději, že se Tibeťanům podaří postupem času osvobodit.