Enkaustika : malování horkým voskem - Lukáčová, Markéta, 1972- (Portál, 2010)
Enkaustika, výtvarné využití horkých barevných vosků, je technika s tisíciletou tradicí. Její evropské moderní pojetí doznává v posledních několika letech velké obliby zejména díky novým pomůckám, které se objevily na trhu. Enkaustika je oblíbená pro svou jednoduchost, zájemce nemusí mít předchozí výtvarné zkušenosti. Dá se využít pro malování obrázků, přáníček, pro zdobení prostorových objektů.