Strašidlář. - Klimek, Hynek, 1945- (Grada, 2012)
Štafetu vypravěčů tentokrát převzal starý kronikář Bartoloměj. Vypráví o čarodějnicích, čarodějích, starobylých kouzelnících, čarodějných knihách, truhlách, které svým klapáním ohlašují blížící se významné události, o tajemných nápisech, které se samy objevují i mizí, a dalších záhadných a tajuplných záležitostech.