Než milenec na střeše... lepší manžel v hrsti? - Jakoubková, Alena, 1958- (MOBA, 2015)
Novinářka Lili stojí na životním rozcestí: Rozejde se s fotografem Ivanem, protože má pocit, že jejich vztah vyhořel. Ve chvíli, kdy jej opouští, si však Ivan uvědomí, že ji opravdu miluje, a ačkoli mu až dosud byla myšlenka na manželství na hony vzdálená, požádá Lili o ruku. Ona však od všech problémů odjíždí do Itálie. Zabydlí se v Benátkách, v domě své tety, a jak už to bývá, do pohledné a inteligentní blondýnky se zakouká uhrančivý at emperamentní Ital. Ovšem má jednu drobnou vadu na kráse - je ženatý..