Midasovy vraždy - Aspe, Pieter, 1953- (Brána, 2014)
V turistickém ráji - Bruggách - zavládne panika a chaos, když ve městě dojde k řadě zdánlivě nesouvisejících zločinů. Mezi osobními věcmi zavražděného německého obchodníka je nalezena podivná fotografie Michelangelovy Madony. O něco později zničí bomba sochu vlámského básníka Guida Gezelleho. Komisař Van In stojí před nelehkou úlohou a postupně rozplétá klubko zločinů na cestě za pachateli a jejich motivy.