Velká vánice - Dušek, Milan, 1938- (Původní česká detektivka, 2015)
V lesní boudě je nalezena v kupce starého sena mladá, téměř nahá žena. Všechno nasvědčuje tomu, že byla přepadena a znásilněna, z prstů rukou zůstaly jen krvavé pahýly, jako by pachatel chtěl znesnadnit její identifikaci. Po prvních výsleších se týmu kolem komisaře Béma zdá, že se dostává na správnou stopu tohoto krutého zločinu. Vtom však v nedaleké vesnici začnou pohřešovat další ženu, která je brzy poté nalezena také mrtvá