Zásnuby se smrtí - Cílek, Roman, 1937- (Původní česká detektivka, 2015)
„ Člověk je nejsložitějším tvorem v celém vesmíru, “ s povzdechem sděluje v jednom ze strhujících příběhů této knihy psycholožka Judita Svárová, blízká spolupracovnice policejní mordparty. Nelze s ní nesouhlasit. Zločin v občas až absurdní podobě prorůstá naším veřejným a tu a tam isoukromým světem jako těžko likvidovatelný plevel. Bylo by však proviněním se s tím smiřovat, protože by to znamenalo konečnou prohru...