Lékařské múzy : hysterie v Paříži 19.století - Hustvedt, Asti (Portál, 2015)
Autorka objasňuje specifické postavení nemocnice La Salpetriere ve vědeckých a kulturních dějinách, zároveň rekonstruuje osudy tří pacientek postižených hysterií. Knížka skládá pestrý obraz dějin psychiatrie, psychologie i lékařské každodennosti v druhé polovině 19. století.