Knihkupkyně - Swanson, Cynthia, 1965- (Knihy Omega (Dobrovský), 2018)
Denver, 1962: Kitty Miller se smířila se svým jednotvárným samotářským životem. Miluje knihy a s kamarádkou Friedou si založily knihkupectví. Je ráda, že má plnou kontrolu nad svým životem. Když nechce do práce, nemusí jít, nikomu se nemusí zodpovídat. V jejím životě byl jen jeden muž, lékař Kevin, ale nefungovalo jim to tak, jak Kitty doufala. Denver, 1963: Katharyn Andersson je vdaná za Larse, lásku svého života. Mají krásné děti, velký elegantní dům a spoustu přátel. Prostě všechno, po čem Kitty Miller toužila. Ale Katharyn existuje pouze tehdy, když Kitty spí... Kitty je přesvědčena, že tyto sny jsou prostě jen kvůli její hyperaktivní představivosti. Ale s každou další nocí se lákavý Katharynin život stává stále více reálnější. Může si Kitty vybrat, který život chce? A pokud ano, jaká bude cena za to stát se Katharyn? Hranice mezi těmito dvěma světy se Kitty začínají rozmazávat. Dokáže ještě rozlišit, co je skutečné a co jen představa?