Bílá tma - Hamerová, Zdenka, 1971- (Detektivka, 2018)
Markéta, které nikdo neřekne jinak než Rita, se dostala do velkých nesnází. Rozvedená a bez prostředků se s dětmi musela vrátit do rodného městečka, kde začala pracovat jako sestra v nedalekém Domově pro seniory. Podle její kamarádky Lídy tam ale není všechno v pořádku. Jenže než Ritě prozradí svá zjištění, je nalezena mrtvá. Dům, kde teď Rita s dětmi bydlí, je v podstatě na samotě. Přesto se tam mrazivou nocí ozývá dětský pláč. Jak je to možné? A proč Lída zemřela? Souvisí to s domovem pro seniory? Rita hledá odpovědi a samotné jí při tom jde o život.