Jaro : obrázkové příběhy - Berner, Rotraut Susanne, 1948- (Paseka pro děti, 2012)
Jednoduchou řečí obrázků vypráví renomovaná autorka a ilustrátorka příběhy všedního dne. "Malý čtenář" může v knížce hledat postavičky a zvířátka a sledovat, co dělají od první do poslední stránky. Kudy chodí teta Květa, kde si kluk Ondra bude hrát s kamarády, co dělá ve městě liška. Stává se "malým detektivem", který např. zjišťuje, proč Pepa upadl a jak se dostal klobouk na strom. Knížka podporuje pozorovací schopnosti a podněcuje fantazii, rozvíjí jazyk a rozšiřuje slovní zásobu.