Podzim : obrázkové příběhy - Berner, Rotraut Susanne, 1948- (Paseka pro děti, 2013)
Je podzim a lidé v městečku se chystají na posvícení. Na náměstí hraje hudba a všichni tancují. Lampionový průvod vyrazí z nové školky do ulic a děda Vašek s tetou Květou budou soutěžit o nejkrásnější dýni. Opět se setkáte se starými známými z knížek o jaru a létu: se Zuzanou, s Petrou a Pepou, kočkou Mickou a kocourem Mikešem... a je tu taky papoušek Niko, který si občas rád zaletí do města.