Strom života - Špičková, Ivana, 1968- (Millennium, 2017)
Strom života je zatím nejrozsáhlejší historický román spisovatelky Ivany Špičkové. Autorka se ve svém díle věnuje několika postavám, které jsou zajímavě vykresleny a prezentovány. Ovšem náboj vynikajícího románu je vtom, že se nevěnuje jenom jejich lidskému příběhu, ale i jejich vzájemné interakce a náboji společných vztahů, které se v průběhu času mění. Historicky je román zasazen do 1. st. p.n.l. (cca roky 50) a věnuje se stále tajemným Keltům. Román se mohl klidně odehrát třeba i někde u nás...