Zima : obrázkové příběhy - Berner, Rotraut Susanne, 1948- (Paseka pro děti, 2013)
Jednoduchou řečí obrázků vypráví renomovaná autorka a ilustrátorka příběhy všedního dne. "Malý čtenář" může v knížce hledat postavičky a zvířátka a sledovat, co dělají od první do poslední stránky. Podívej se, co dělají kamarádi z knížek o jaru, létu a podzimu, co provádí např. Pepa, Julča, kočka Micka a papoušek Niko. Knížka podporuje pozorovací schopnosti a podněcuje fantazii, rozvíjí jazyk a rozšiřuje slovní zásobu.