Lucka a kouzelný prstýnek - Downes, Alice (CPress, 2015)
Když dvanáctiletá Lucka najde za dveřmi balíček se svou adresou, ale se jménem dívky o které nikdy neslyšela, nedokáže překonat čarovné vábení a balíček otevře. Jako by ji o to jeho zářivá aura přímo žádala. Vyslouží si tím sice trest od maminky, zato prožije největší dobrodružství svého života. Kouzelný pletací stav z balíčku ji přenese do čarovného světa, kde na Lucku čeká nejen úžasný barevný svět plný dobrodružství, ale také spousta úkolů a překážek, které musí překonat. K čemu asi slouží všechny ty balíčky gumiček na pletení s tajemnými nápisy, jako například "Neviditelný"?