Muž, který se zřekl peněz a přežil - Boyle, Mark, 1979- (CPress, 2014)
Nacházíme se v kritickém bodě dějin. Nemůžeme mít donekonečna rychlá auta, počítače o velikosti kreditek a všechny moderní vymoženosti, a zároveň čistý vzduch, rozlehlé deštné pralesy, čerstvou pitnou vodu a stabilní klima. Naše generace může mít jedno, nebo druhé, ale ne obojí. Lidstvo si musí vybrat. Obě možnosti mají své "náklady obětované příležitosti". Přístroje, nebo příroda? Vyberte si špatně, a příští generace už nemusí mít ani jedno. To jsou slova Marka Boylea, autora této jedinečné knihy, který vás provede svým odvážným experimentem, při němž se zcela zřekl peněz. Čtivou a poutavou formou se seznámíte s jeho motivací i životní filozofií a stanete se jeho souputníky na cestě, kterou nelemují bankovky a platební karty. Co je však nejvíce fascinující - Markův příběh přímo vybízí k zamyšlení nad zásadními otázkami životního stylu v konzumní společnosti a směřování současné západní civilizace.