S dráčkem do pravěku - Vaněček, Michal, 1964- (Pohádky pro předškoláky, 2015)
Mohly to být prázdniny jako každé jiné. U babičky a dědečka na vesnici čekají na Vojtíka pokaždé nejen jeho kamarádi - koza, králíci, pes, ale i spousta dobrodružství. Tentokrát si ale Vojta najde úplně nového kamaráda a ne jen tak ledajakého! Z tečkovaného vajíčka, které Vojta našel za stodolou, se totiž vylíhne malý drak. A co dělá takový dráček? Rád si hraje, lítá a hlavně umí mluvit