Záhada prázdné zvonice - Pomykalová, Zuzana, 1984- (Albatros, 2015)
Ze zvonice kostela jednoho dne zmizí zvon Kryšpín. Zároveň se ve škole, kam chodí malý Matyáš, rozdrnčí všechny školní zvonky a ne a ne přestat. Přestanou prý, až se Kryšpín zase vrátí na věž. A tak se Matyáš s dědou zvoníkem a místním školníkem na lodi vydávají na dobrodružnou záchrannou výpravu do Hamburku. Tam totiž Kryšpínova stopa mizí