Zapomenutí mrtví - Alsterdal, Tove, 1960- (Thriller (Motto), 2018)
Ally žije v New Yorku a marně se snaží kontaktovat svého manžela, investigativního novináře. Měl by být v Paříži a sbírat materiál pro svou reportáž o obchodu s lidmi a novodobém otroctví. Když se s ním ale nemůže delší dobu spojit, začne mít o něj strach a vydá se po jeho stopách. Její pátrání se však brzy zvrhne v boj o vlastní život a zavede ji do nejtemnější části evropského podsvětí, dokonce i do Prahy.