Ztracený letec - Meyerowitz, Seth (CPress, 2018)
Arthur Meyerowitz, americký letec, byl sestřelen se svým bombardérem B-24 Liberator nad územím okupované Francie. Nejdříve byl prohlášen za nezvěstného, po několika měsících za mrtvého. Arthur však přežil, podařilo se mu uniknout z nacisty ovládaného území a po šesti měsících se objevil na pobřeží Gibraltaru. Tato kniha je strhující autentickou výpovědí jeho záchrany a zároveň jde o poctu lidem, kteří nezištně riskovali svůj život pro to, aby pomohli druhému člověku.