Co přetrvá věky - Roberts, Nora, 1950- (Klokan (Alpress), 2018)
Ionu přivede na starý kontinent touha poznat rodný kraj jejích předků. U koní najde nejen nový domov, ale díky svému zaměstnavateli Boylovi brzy zapomene i na bolavé srdce, které si s sebou z Ameriky přivezla. Není to ale strach z lásky, který Iona pocítí. Jejím příjezdem se probudí dávné temné prokletí rodu a Ioně nezbývá než bojovat za lásku i za život samotný