Zulejka otevírá oči - Jachina, Guzel' Šamilevna, 1977- (Prostor, 2017)
Debutový román tatarské autorky o přežití a nalézání smyslu života v nesmyslné, nelidské a kruté době - v době Velkého teroru v Sovětském Svazu třicátých let - se stal v Rusku literární událostí.