Dívka, která ztratila budoucnost - Walterová Benešová, Barbora, 1984- (Brána, 2016)
Hlavní hrdinka, africká dívka Kehko, se stále potýká s problémy, které ani zdaleka nejsou všední. Nejenže si zvyká na zcela novou kulturu, zvyky, lidi a prostředí, které je pro ni absolutně neznámé, ale navíc stále čelí démonům minulosti. Kehko je však silná žena, která se rozhodla bojovat za zářivější budoucnost. Pomůže jí bolest, která vychází z jejích vzpomínek, překonat všechny překážky? Román plný bolesti, zrady, ale i lásky a naděje