Když Anna zmizela - Lake, Alex (Ikar, 2018)
Každý se občas opozdí. Jednou kvůli dopravě, jindy se třeba zdržíte v práci. Většinou z toho nic není, ale pak se jednoho dne všechno zhroutí. Máte zpoždění, vybitý mobil, a když dorazíte do školky, vaše dítě už tam není. Chvilku si myslíte, že ho vyzvedl někdo z rodiny. Nebo si je možná vzala domů nějaká z maminek. Jenže za chvíli je jasné, že vaše dítě prostě není k nalezení. Někdo jej unesl a vám nezbývá než čekat. A čekat. A vaše zoufalství pořád narůstá...Tajemný britský autor detektivních thrillerů Alex Lake (jméno je pseudonym) přichází s dechberoucím příběhem o matce, jejíž dítě se jednoho dne náhle ztratí ze školky. Nikdo nic neviděl, novináři tuší snadnou kořist a zbytek rodiny není Julii zrovna oporou. Pětiletá Anna se pohřešuje už týden a doposud se neobjevila jediná stopa. Existuje ještě naděje? A co když je ještě horší než temná jistota?