Oběť bouři - Redondo, Dolores, 1969- (Panteon, 2016)
Závěrečný díl trilogie Baztán, nejúspěšnější detektivní série ve Španělsku. Záhadná smrt dítěte vede inspektorku Amaiu Salazarovou znovu do poklidného údolí řeky Baztán na úpatí Pyrenejí. Prababičce dítěte je pachatel jasný: Inguma, mytologická bytost, která spícím dětem krade dech. Amaia obviňuje otce, že svou vlastní dceru udusil ve spánku. Tím ale není případ zdaleka uzavřen, neboť při vyšetřování odhaluje Amaia další nevyjasněná úmrtí kojenců, jež se v okolí údolí Baztán, zdá se, hromadí..