Kletba rodu Bardulfů - Jones, Gareth P. (Mladá fronta, 2012)
Čtrnáctiletá Mariel se poprvé od chvíle, kdy ji matka jako miminko odvezla na druhý konec světa, vrací do rodné Anglie, a to rovnou na pohřeb babičky, kterou nikdy nepoznala. Rod Bardulfů ovšem není jen tak obyčejná rodina a setkání s ní vyvolává řadu zapeklitých otázek. Proč se její máma tehdy před lety s babičkou tak osudově nepohodla? Proč Amélie vždycky voní jako by se koupala v parfému? Nad čím se tajemně usmívá Mona Lisa ve starobylém rodinném sídle? Jaká temná tajemství ukrývá jejich prapodivný rod?