Emil Boček : strach jsem si nepřipouštěl - Plachý, Jiří, 1975- (Jota, 2018)
Je jen málo dosud žijících válečných hrdinů, veteránů bojů 2. světové války, kteří můžou vydat svědectví. Generálmajor Emil Boček je jedním z nich. Výjimečný projekt je založený na rozhovorech a vzpomínkách Emila Bočka, vedený historikem Jiřím Plachým, který se specializuje na problematiku československých vojáků působících v RAF. Generálmajor Emil Boček je nositelem Řádu Bílého lva za mimořádné zásluhy o obranu a bezpečnost státu a vynikající bojovou činnost