Abeceda účetnictví pro některé vybrané účetní jednotky : organizační složky státu, státní fondy, územní samosprávné celky, dobrovolné svazky obcí, regionální rady regionů soudržnosti, příspěvkové organizace - Svobodová, Jaroslava, 1946- (Daně, účetnictví (ANAG), 2018)
Vydání této publikace ovlivnilo Usnesení vlády č. 921 ze dne 22. 12. 2010, ve kterém vláda schválila mimo jiné i způsob naplnění základních principů vzniku účetnictví státu