Diktátor - Harris, Robert, 1957- (Knižní klub, 2018)
Strhující román je inspirován životem věhlasného řečníka Marka Tullia Cicerona - politika, filozofa, spisovatele a jednoho ze dvou nejmocnějších mužů dávného Říma. Ten se ocitá ve vyhnanství a snaží se získat zpět své výsadní postavení. Ovšem žádná postava veřejného života není zcela v bezpečí před bezohlednými ambicemi druhých. Autor líčí bouřlivý vývoj impozantních událostí starověkých dějin včetně zavraždění Pompeia i atentátu na Caesara