Komodo - Sís, Petr, 1949- (Labyrint :, 2016)
Petr Sís tento příběh inspirovaný vlastní rodinou nakreslil už před čtvrt stoletím. Chlapce, který je okouzlen vším, co se týká draků, vezmou jeho rodiče na cestu do Indonésie. Na jednom z ostrovů totiž žije největší ještěr na světě, a dětské sny se tak začnou proplétat s realitou divoké zelené džungle. Komodo je kniha pro začínající čtenáře a pro všechny, kdo milují dobrodružství