Maja a Kim - Mrkvičková, Iva, 1977- (Modrý slon, 2017)
Švédská holčička Maja žije v Praze jenom s tatínkem, její maminka zůstala ve Švédsku, Maja ráda kreslí, a tak všechny své radosti i smutky zaznamenává na papír, vyřeší i záhadný případ uneseného švédského kluka Kima