Karel a rytíři : jak se stát dobrým králem - Fučíková, Renáta, 1964- (Mladá fronta, 2016)
Výběr nejslavnějších evropských rytířských legend je orámován a spojen vyprávěním o putování malého Karla IV. z Čech na francouzský královský dvůr