Vombat Jirka - Papoušková, Eva, 1969- (Mladá fronta, 2016)
Vombat je zvláštní zvířátko, které žije na druhé straně zeměkoule, až v daleké Austrálii. Hrozně rádo spí a taky hrozně rádo hrabe díry. I malý vombatí kluk Jirka je rád hrabe jako jeho tatínek. Jenomže i malí vombati musí chodit na nočník. A tak maminka rozhodne - nejdřív nočník, pak hrabání. Jirka sedí a sedí, ale na nočníku se mu nedaří. Chodí kolem něj kamarádi a udílejí mu všemožné přátelské rady, co dělat, aby se dařilo. Klokan radí skákat, husa zase hodně pít. Dopadne to samozřejmě kýženým, i když trochu překvapivým, výsledkem - koneckonců tato nesmírně vtipná a krásně ilustrovaná kniha pomůže těm nejmenším dětem a jejich rodičům, aby to na nočníku vždycky dobře dopadlo