Harry Potter a ohnivý pohár - Rowling, J. K., 1965- (Albatros, 2003)
Při mistrovství světa ve famfrpálu se na noční obloze objeví Znamení zla. Není pochyb, že Pán temnot opět povstane. V Bradavicích se uskuteční turnaj tří kouzelnických škol o Pohár tří kouzelníků. Mezi vybranými zletilými šampiony se objeví i jméno Harryho Pottera. Znamená to, že "někdo" usiluje o jeho život...