Poslední zastávka Peklo - Kubát, Luděk, 1952- (Původní česká detektivka, 2018)
V kláštereckém zámeckém parku je nalezeno tělo mladé dívky a vedle ní podivný vzkaz pro policii. Vyšetřování se opět ujímají kriminalisté Petr Beránek a Šárka Jermanová. Oba policisty čeká zběsilý hon na vraha, který za sebou nechává další oběti. Stejně jako v předchozím románu Stvůry přichází na scénu výtvarník Ctirad Karafiát, teď už blízký přítel policistky Jermanové, a svým důvtipem se snaží své partnerce a jejímu kolegovi, který ale nemá pro jeho snahu příliš pochopení, pomoci