Umírající detektiv - Persson, Leif G. W., 1945- (MOBA, 2018)
Lars Martin Johansson, bývalý šéf Národní kriminální policie a legendární vyšetřovatel, mezi kolegy známý jako „muž, který vidí za roh“, je už v důchodu. Jednoho dne je stižen mozkovou příhodou, ale naštěstí je do nemocnice dopraven včas. O tři dny později se probere z kómatu, částečně ochrnutý. Během konzultace s neuroložkou přijde řeč na pětadvacet let starý případ vraždy devítileté dívenky, který byl krátce předtím prohlášen za promlčený. Starý dobrý Johansson znovu začne s vyšetřováním, které vede přímo z nemocničního lůžka. Touží po tom, aby bylo spravedlnosti konečně učiněno zadost, ale zároveň tuší, že právě řeší poslední případ svého života