Anička v zahradě - Peroutková, Ivana, 1960- (Albatros, 2017)
Letní prázdniny utíkají jako voda, a Anička jejich začátek strávila právě na řece. Byl to báječně dobrodružný i trochu nebezpečný týden, vždyť sjela na kánoi Lužnici! Teď se Anička chystá k babičce na vesnici. Chodila tam jeden rok do školy, kamarádky ji už čekají. Anička se na ně moc těší, i na Parašína, s kterým byla vždycky zábava - a zase ji překvapí. Jaký tedy bude konec prázdnin, co všechno Aničku čeká?