Sobí hora - Tidbeck, Karin, 1977- (Fleet, 2018)
Pozoruhodná sbírka třinácti povídek, tak zvláštních, že je velmi obtížné vypudit je z mysli. Zasahují do světa fantasy, magického realismu, science fiction i severských lidových pověstí s imaginárními bytostmi. Některé z těchto příběhů jsou značně znepokojivé, ale zároveň humorné a neuvěřitelně zvláštní. Výrazný autorský objev severské literární scény ověnčený prestižními cenami v žánru sci-fi a fantasy