Kluci z mraveniště - Pavlovič, Jozef, 1934- (Ottovo nakladatelství, 2015)
Za teplé jarní noci, kdy se na nebi hemžily hvězdy jako mravenci, se narodili dva mravenčí bratři, jeden v poslední dubnový den a druhý na prvního máje, proto dostali od rodičů jména Beník a Májík. Malí mravenečkové s odvahou a nadšením objevují svět a zažívají při tom každý den nová a napínavá dobrodružství, podaná malým čtenářům osobitým stylem, jenž obohacuje dětskou literaturu o prvky humoru a o nápadité slovní hříčky