Mucholapka na prevíty - Francková, Zuzana, 1951- (Erika, 2010)
Mladá novinářka Martina má všechny předpoklady k tomu, aby byla se svým životem docela spokojená. Je hezká, chytrá, úspěšná, ale přesto se jí nedaří najít toho pravého. Po krachu dlouhodobého vztahu se spolužákem z vysoké školy prožije sice několik dalších lásek, ale nakonec dochází ke smutnému závěru, že je zřejmě postižená prokletím, protože se stále znovu stává pouze jakousi mucholapkou na prevíty. Co má udělat, aby našla muže, který by ji měl docela obyčejně rád?