Cesta ctnosti - Davis, Lindsey, 1949- (BB/art, 2013)
Milostný příběh císaře Vespasiána, který po letech nesvárů nastolil v Římě mír, a jeho milenky, propuštěné otrokyně Antonie Caenidy, evokuje nejbouřlivější časy starého Říma - panování císařů Tiberia, Caliguly, Claudia a Nerona i Vespasiánův vzestup k moci. Zatímco oba prožívají svůj společensky neúnosný vztah, Caenis se zaplete do různých politických intrik, kdežto její milenec se vydává na oslnivou politickou dráhu.