Jupiterův mýtus - Davis, Lindsey, 1949- (BB art, 2013)
Po úspěšném vyřešení případu vraždy římského architekta královského paláce v Noviomagu Regnensis na jižním pobřeží provincie se vydává informátor Marcus Didius Falco s Helenou a dvěma malými dcerkami, s ovdovělou sestrou a jejími čtyřmi dětmi a s přítelem Petroniem do Londinia, kde se v srpnu roku 75 všichni ubytují v rezidenci finančního prokurátora, Helenina strýce. Jejich návrat do Říma se nečekaně oddálí, když je Falco správcem Británie pověřen, aby vyšetřil smrt Verovolka, dvořana a důvěrníka krále Togidubna z kmene Atrebatů. Byl nalezen utopený ve studni na dvoře jedné krčmy nedaleko přístavu. Během riskantního pátrání, kdy objevuje spojitost vraždy s činností vyděračů a vymahačů výpalného, zjišťuje, že Petronius jako člen sboru vigilů v Ostii plní v Londiniu tajné poslání. Společně odhalují totožnost dvou vůdců zločineckého gangu, kteří rozšířili pole své působnosti z Říma do vzdálené provincie. Ve čtrnácté části cyklu detektivních románů z období starověku pokračuje působení Marka Falcona v Británii