Labyrint z kostí - Rollins, James, 1961- (BB/art, 2018)
Thriller ze série Sigma Force zavede agenty elitního tajného oddělení ministerstva obrany USA až do minulosti, vzdálené 50 000 let. V chorvatských horách dojde k podivnému objevu: v podzemní jeskyni se nachází stovky let stará katolická kaple s kostmi neandrtálské ženy. Nástěnné malby v sousední jeskyni vyprávějí příběh o velké bitvě mezi kmeny neandrtálců a nestvůrnými postavami ze stínů. Kdo je tím tajemným nepřítelem a co malby znamenají? Tým vědců, který se snaží na tyto otázky najít odpovědi, je napaden a souběžně s tím kdosi krvavě zaútočí na výzkumné středisko primátů v americké Atlantě. Jak tyto útoky souvisejí? Kdo za nimi stojí? Vyšetřování zavede velitele Graye Pierce ze Sigmy Force do minulosti vzdálené 50 000 let, kdy se náhle rozvinula lidská inteligence, a k boji o budoucnost lidstva, který probíhá po celé Zemi. Sigma se pouští do dosud nejnáročnějšího úkolu. Nakladatelská anotace. Kráceno.