První pravidlo - Crais, Robert, 1953- (Metafora, 2011)
Joe Pike a Elvis Cole proti vražedné srbské mafii. Frank Meyer opustil kariéru nájemného vojáka a vede klidný život se svou ženou a dvěma syny. Ovšem jen do té chvíle, než do jeho domu vtrhne banda gangsterů a všechny povraždí. Jeho přítel Joe Pike, chlapík který střílí rychlostí chřestýše, se rozhodne vrahy dopadnout. Stopa vede do srbského zločineckého podsvětí a najednou je ve hře jistá prostitutka, unesený kojenec a tři tisíce pašovaných kalašnikovů. Pike přizve svého osvědčeného spoluhráče, soukromé očko jménem Elvis Cole, a vyrazí po stopě.