Vespasián. - Fabbri, Robert, 1961- (BB/art, 2018)
Thrákie, rok 30 po Kr. – Ani na pomezí římského světa nedokáže Vespasián uniknout bouřlivé politice císařství, které prochází krizí. Jeho mecenáši v Římě ho pověřili tajným úkolem – unést starého nepřítele z thrácké pevnosti, než ji dobude obléhající římská legie. Vespasiánova mise je klíčovým tahem v boji na život a na smrt o ovládnutí Římské říše. Muž, kterého se má zmocnit, by mohl zničit Seiana, velitele pretoriánské gardy a faktického vládce Říma. Než svoji misi dokončí, čeká Vespasiána přepadení v zasněžených horách, piráti na volném moři a Seianovi špehové všude kolem. Jenže to vůbec největší nebezpečí se nachází až v prohnilém srdci říše – hrůzostrašný dvůr Tiberia, římského císaře a zhýralého, paranoidního šílence.