Zlá krev - Sandford, John, 1944 únor 23.- (BB/art, 2017)
Virgil Flowers se velmi rychle stal jednou z nejoblíbenějších nových postav kriminálních románů. Nyní má však před sebou opravdu velký problém. Je neděle a jih Minnesoty zasypal první sníh. Farmář přiveze do místního sila náklad sóji – a mladík, který silo obsluhuje, jej vzápětí udeří do hlavy baseballovou pálkou, shodí do zásobníku, počká, dokud farmář nezemře, a pak nahlásí „nehodu“. Podezíravá šerifka rychle zjistí, co se ve skutečnosti stalo, mladíka zatkne… a příštího dne je mladík nalezen oběšený ve své cele. Výčitky svědomí? Šerifka si není zcela jistá; ve skutečnosti má podezření, že za tuto smrt zodpovídá jeden z jejích podřízených. Nezbývá jí než si vyžádat pomoc zvenčí. Volba padne na pohledného vyšetřovatele Virgila Flowerse z minnesotského Úřadu kriminálního vyšetřování (který ihned zjišťuje, že šerifka je také velmi přitažlivá). Případ se zprvu zdá vcelku prostý, avšak postupem času se vše komplikuje a Virgil začíná odhalovat spiknutí trvající po několik generací – řadu zločinů tak obludných, že ačkoli už za svůj život viděl mnohé, nedokáže je zcela pochopit… ani přijít na to, co by měl udělat dál.