Mluvit o ex... není dobré pro sex - Jakoubková, Alena, 1958- (MOBA, 2018)
Ella je vynikající kuchařka, vaří v obyčejné hospůdce, ale její tradiční česká jídla jsou vyhlášená široko daleko. Robert, její přiženěný bratranec, je též skvělý kuchař, má michelinskou hvězdu ze svého působení v cizině a teď vaří ve vyhlášené pražské restauraci. Oba mají sen – mít vlastní restauraci někde na venkově. Splnění snu se přiblíží, když jim, jako jediným kuchařům z rodiny, nějaký vzdálený příbuzný odkáže rovným dílem výletní restauraci u jezera. Má to ale háček – Ella je do Roberta zamilovaná, ale Robert skoro pořád mluví o manželce, která mu utekla s nějakým cizincem...