Anna Lucemburská : kdo získá klíč k jejímu srdci? : román - Whitton, Hana, 1950- (Klokan (Alpress), 2018)
S půvabnou Annou má ambiciózní otec Jan Lucemburský velkolepé plány, a proto ji už v útlém dětství převeze z Prahy ke své sestře Jitce na francouzský dvůr. Ráj, který tam Anna zažívá po boku udatného rytíře Bernarda, vezme rázem za své otcovým příkazem k sňatku se stárnoucím Otou Habsburským. Mladičká dívka tak stojí před nelehkou volbou - se kterým z obou mužů má spojit navždy svůj osud?