Nad propastí - Smith, Wilbur A., 1933- (Klokan (Alpress), 2018)
Saffron vyrůstá na rozlehlém keňském statku v bystrou dívku toužící po vědění a dobrodružství. Díky své ctižádosti nastoupí studia v anglickém Oxfordu. Během pobytu na starém kontinentě se seznámí s německým idealistickým mladíkem Gerhardem a vzájemně oba zcela propadnou svému kouzlu. Jejich štěstí netrvá dlouho – brzy ho překazí bouře druhé světové války, která je postaví na opačné strany válečné fronty.