Zachraňte kocourka Míšu - Vernerová, Petra, 1957- (Klokan (Alpress), 2018)
Michalka se moc těší na svého právě narozeného brášku. Proč tedy musí na prázdniny k babičce? Naštěstí ji babička přivítá se dvěmi koťátky a mourovatý Míša jí přiroste k srdci natolik, že si ho potají vezme domů do města. Jenže neplechy po kocourkovi zvyklém na zahrádku se nedají jen tak ukrýt, a než stihne rozzlobená maminka zavelet, že Míša musí z domu, zůstanou po něm jen otevřené dveře na balkon a Míša není nikde k nalezení …